Comisia pentru Agricultură din Camera Deputaților a devenit o zonă a dezbaterilor cu și despre oamenii care lucrează în domeniu. Președintele comisiei, Florin Barbu, s-a declarat mulțumit de activitatea sa și a colegilor din Agricultură. Și asta datorită inițiativelor legislative care au pus fermierul român în centrul lor. Pentru a fi performantă, agricultura autohtonă nu trebuie să copieze stilurile occidentale, ci trebuie să se ghideze după specificul fiecărui fermier în parte.
„Aș putea spune că agricultura să fie românească, dar trebuie să recunoaștem că cele mai multe investiții, cele mai multe măsuri necesare pentru susținerea fermierilor au fost luate în timpul guvernărilor PSD. Când au venit ceilalți, au luat la verificat fiecare centimetru de investiție, fiecare proiect sau măsură de sprijin, au creat evenimente mediatice unde au găsit o problemă cât de mică și fără să caute o rezolvare, au oprit tot, un an, doi, trei, cât au rezistat la guvernare.
Cam așa au mers lucrurile în România, în ultimii 30 de ani, unii au făcut, iar alții au stat degeaba, au criticat și căutat greșeli, au reclamat, investigat, dar nu au făcut nimic pentru fermieri.
Așadar, agricultura să fie românească, dar strategia de dezvoltare și proiectele pe termen mediu și lung să fie implementate de specialiștii PSD.”
Printre cele mai importante inițiative legislative promulgate de Comisia de Agricultură în acest mandat se numără legea laptelui, legea arendei și cea concurenței neloiale.