Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Măsuri anti-caniculă pentru animale
30.06.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 146

Având în vedere condițiile meteorologice actuale cu temperaturi extrem de ridicate, animalele sunt supuse unui stres termic ridicat, fiind posibilă creșterea mortalității. ANSVSA reamintește proprietarilor și deținătorilor de animale că au obligația de a respecta anumite măsuri specifice care să asigure protecția și bunăstarea animalelor.


 În această perioadă, un val de căldură a lovit România. În acest sens, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a emis un comunicat de presă prin care transmite măsurile obligatorii pe care trebuie să le respecte crescătorii de animale pe timp de caniculă.
„Prevederi aplicabile fermierilor:
– asigurarea unui adăpost corespunzător pentru animale, care să poată oferi protecție față de acțiunea directă a razelor solare;
– asigurarea unor cantități suficiente de apă și de furaje (corespunzătoare din punct de vedere cantitativ și calitativ);
– verificarea bunei funcționări a echipamentelor de adăpare, de furajare și a sistemelor de ventilație.”
De asemenea și UAT-utile care organizează târguri de animale vii sunt obligate să respecte anumite măsuri.
Prevederi aplicabile târgurilor în care se comercializează animale:
– Locurile unde sunt ținute animalele în vederea comercializării, trebuie să fie suficient de spațioase pentru a asigura libertatea de mișcare minimă necesară animalelor cazate și trebuie să fie prevăzute cu zone de adăpostire umbrite;
– Trebuie asigurată aprovizionarea regulată cu apă și furaje, precum și existența unor surse alternative de alimentare cu apă.
Cel mai mare risc pentru animale, pe timp de caniculă, este lipsa apei, care duce la deshidratarea animalului și poate provoca suferință și chiar moartea.
Animalele tinere, cele hrănite preponderent cu furaje uscate și animalele care alăptează prezintă risc deosebit de deshidratare.” se arată în comunicatul emis de ANSVSA.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE