Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Subvenții pentru cartofi și struguri
17.06.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 116

Este oficial! Cultivatorii de cartofi și struguri de masă vor primi subvenții de la stat. Pentru fiecare program, Ministerul Agriculturii a alocat un buget de 15 milioane de lei, iar termenul limită de înscriere în program este 15 iulie.


Producătorii de cartofi și struguri de masă vor primi sprijin financiar de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. În ședința de ieri, Guvernul a aprobat cele două scheme de sprijin. Pentru cultura de cartofi, statul va oferi 200 de euro pe hectar.
„Oferim cultivatorilor de cartofi sprijinul de care au nevoie pentru a continua să obțină producții care să acopere necesarul de consum al României. Am alocat în bugetul acestui an 15 milioane de lei pentru susținerea producției de cartofi românești, iar prin viitorul Plan Național Strategic oferim sprijin pentru construirea de depozite dedicate recoltelor de cartofi. Ne asigurăm astfel că vom avea pe piață cartofi românești o perioadă mai lungă de timp în decursul unui an”, a declarat ministrul Adrian CHESNOIU.


Cultivatorii de struguri de masă pot primi 1.200 de euro la hectar, dacă îndeplinesc mai multe condiții.
„Venim în sprijinirea fermierilor noștri pentru a-i impulsiona să realizeze producții care să asigure cât mai mult accesul românilor la strugurii obținuți pe plan local. Această măsură va fi corelată cu programele de investiții din Planul Național Strategic, unde am direcționat sume pentru cei care produc, dar și pentru depozitarea producției”, a spus Adrian CHESNOIU.

Cererile de înscriere pentru cele două programe se pot depune până pe 15 iulie. Valorificarea producției se face până la data de 29 noiembrie, inclusiv. În județul Olt, sunt cultivate 1.900 de hectare cu cartofi și 30 de hectare de struguri de masă.


 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Pădurea Strehareți prinde viață

Pădurea Strehareți de la marginea Slatinei prinde viață. Întreaga zonă se află într-un amplu proces de modernizare, în urma unui proiect demarat de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei municipiului Slatina. Muncitorii lucrează acum la asfaltarea străzilor, după care vor fi amenajate piste de biciclete și alergare. În scurt timp, slătinenii vor avea încă un loc perfect de recreere și plimbare în natură, dar și pentru sport, în cazul celor care iubesc mișcarea.
20 Iun 2022