Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│„Tomata” și „Usturoiul”, în grafic
14.06.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 292

În Olt, Programele „Tomata” și „Usturoiul” sunt în grafic. La tomate, legumicultorii olteni au început deja să aducă deconturile la Direcția Agricolă Olt, iar la usturoi, aceștia au dat startul campaniei de recoltat. Producția este bună, iar prețul mulțumitor.


 Se lucrează intens pe câmpurile din Olt. Legumicultorii înscriși în cele două programe guvernamentale „Tomata” și „Usturoiul” sunt în plină campanie de recoltat a legumelor. Mulți dintre ei au reușit să valorifice producția de tomate impusă de stat.

În Ședința din 8 iunie 2022, a fost aprobată prin Hotărâre de Guvern prelungirea perioadei de valorificare a producțiilor realizate prin „Programul Tomata”. Astfel, noul termen este 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum fusese prevăzut inițial.

„Temperaturile scăzute din primăvară au creat o serie de dificultăți legumicultorilor înscriși în Programul Tomata. Plantele și-au încetinit dezvoltarea, iar fermierii au fost nevoiți să investească mai mult în sistemele de încălzire, în condițiile unor costuri ridicate pentru energia electrică și gazele naturale. În urma dialogului cu fermierii, am luat decizia să prelungim termenul de valorificare pentru legumele în spații protejate, precum și perioada în care aceștia vor depune documentele justificative pentru primirea sprijinului”, a declarat ministrul Adrian CHESNOIU.

Totodată, legumicultorii înregistrați în Programul „Usturoiul” au început recoltatul legumelor aromate.
În Olt, 215 fermieri au optat pentru acest program finanțat de Ministerul Agriculturii.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE