Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Programul „Tomata”, noi termene
31.05.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 139

Veste bună pentru legumicultorii înscriși în Programul Tomata. Termenul pentru valorificarea producțiilor va fi prelungit cu 20 de zile, până pe 1 iulie, în loc de 10 iunie, cum era prevăzut inițial. Mai mult decât atât, documentele justificative vor putea fi depuse până la sfârșitul lunii august.


 Mii de legumicultori olteni s-au înscris în Programul Tomata, însă, nu mulți au reușit să vândă recolta. La solicitarea acestora, Ministerul Agriculturii va prelungi termenul de valorificare.
Este o inițiativă luată de ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, care a avut mai multe întâlniri de lucru cu fermierii români.
„Sunt în permanent dialog cu fermierii și din discuțiile pe care le-am purtat în ultima perioadă cu legumicultorii înscriși în Programul Tomata am înțeles dificultățile pe care aceștia le întâmpină în obținerea producției. Pentru că primăvara anului 2022 s-a dovedit una atipică, în care perioadele de temperaturi scăzute s-au prelungit, iar costurile de producție au fost mari, în contextul exploziei prețurilor la energie electrică și gaze naturale, am decis să prelungim termenul de valorificare pentru legumele în spații protejate pe care fermierii români le cultivă cu multă trudă”, a declarat ministrul Adrian Chesnoiu.
De asemenea, se modifică și termenul pentru depunerea documentelor justificative pentru ciclul unu de producție, acesta urmând a fi data de 30 august inclusiv, față de 30 iunie, cum era stabilit inițial.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Pădurea Strehareți prinde viață

Pădurea Strehareți de la marginea Slatinei prinde viață. Întreaga zonă se află într-un amplu proces de modernizare, în urma unui proiect demarat de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei municipiului Slatina. Muncitorii lucrează acum la asfaltarea străzilor, după care vor fi amenajate piste de biciclete și alergare. În scurt timp, slătinenii vor avea încă un loc perfect de recreere și plimbare în natură, dar și pentru sport, în cazul celor care iubesc mișcarea.
20 Iun 2022