Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„Tomata”│Au finalizat campania de recoltare
23.05.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 2925

Mai mult de jumătate din legumicultorii înscriși în Programul „Tomata” au făcut notificări că au producția pentru comercializare. Potrivit reprezentanților Direcției Agricole Olt, toți cei care au spațiile încălzite, au încheiat campania de recoltare a legumelor, iar de săptămâna acesta vor veni cu dosarele pentru a intra în posesia banilor de la stat.


 Și anul acesta, sunt olteni eliminați din Programul „Tomata”, în urma primei vizite făcute de comisiile de control ale Direcției Agricole Olt. Pentru că nu au avut cultura ori suprafața necesară, mulți fermieri au fost declarați neeligibili. Pentru cea de-a doua vizită, au făcut notificări mai mult de jumătate din cei înscriși în program.
Legumicultorii care au avut încălzire în solarii au încheiat deja campania de recoltare a tomatelor. Simon Idita din localitatea Pleșoiu a avut 6.500 de metri pătrați, iar în urmă cu o săptămână a vândut ultimele tomate.
Reprezentanții Direcției Agricole Olt spun că de săptămâna acesta, legumicultorii înscriși în program vor aduce și primele dosare cu documentele care atestă vânzarea cantităților de tomate. Subvenția pentru tomate va fi de 3.000 de euro, pentru primul ciclu de producție.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Pădurea Strehareți prinde viață

Pădurea Strehareți de la marginea Slatinei prinde viață. Întreaga zonă se află într-un amplu proces de modernizare, în urma unui proiect demarat de Direcția Administrarea Străzilor și Iluminatului Public din cadrul Primăriei municipiului Slatina. Muncitorii lucrează acum la asfaltarea străzilor, după care vor fi amenajate piste de biciclete și alergare. În scurt timp, slătinenii vor avea încă un loc perfect de recreere și plimbare în natură, dar și pentru sport, în cazul celor care iubesc mișcarea.
20 Iun 2022