Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Panouri fotovoltaice, pe bani europeni
10.05.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1448

Fermierii din sectorul legumicol și zootehnic vor putea să-și monteze panouri fotovoltaice cu bani europeni. Și asta pentru că Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii a identificat sursa de finanțare pentru accesarea unui astfel de program. Până la sfârșitul anului, potențialii beneficiari pot accesa aceste fonduri.


 Majorarea energiei electrice a constituit una dintre cele mai grave piedici pentru fermieri. Însă, actuala guvernarea vine în sprijinul acestora și va crea un program prin care, cei interesați pot accesa fonduri în vederea achiziționării de panouri fotovoltaice.
„Un pas important pentru asigurarea independenței energetice a fermelor și unităților de producție din industria alimentară. A fost aprobat în Guvern cadrul general financiar pentru utilizarea Fondului de Modernizare pus la dispoziția României. Sprijinim fermierii și antreprenorii să investească bani europeni în capacități de producere a energiei regenerabile, fie din surse fotovoltaice, fie din biogaz sau biomasă, pentru a deveni mult mai viabili economic și mai stabili pe piață. Vom utiliza cât mai mult posibil acoperișurile fermelor și fabricilor pentru montarea panourilor fotovoltaice pentru a păstra în circuitul agricol suprafețe suficiente de teren arabil pentru menținerea unui nivel ridicat al producției”, a declarat Adrian Chesnoiu.
Un program foarte important pentru fermieri, spune președintele Asociației Tinerilor Fermieri din Olt, Florin Ciobanu.
La nivelul județului, fermierii s-au arătat interesați de acest proiect extrem de avantajos pentru ei.
Ministru Agriculturii a dat asigurări că acest program va fi deschis până la sfârșitul anului, iar fermierii vor putea depune proiecte prin care pot absorbi bani europeni pentru montarea panourilor.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Răsturnare de situație în cazul accidentului mortal de la Scărișoara

Răsturnare de situație în cazul accidentului petrecut joi seara, în localitatea Scărișoara. În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Caracal, s-a constat că autoturismul, în momentul producerii evenimentului, ar fi fost condus de un tânăr, în vârstă de 24 de ani, care se afla la fața locului, la sosirea polițiștilor, și nu de tânăra de 21 de ani, care inițial a declarat ca ar fi fost la volan. Tânărul care a provocat accidentul mortal, a fost reținut luni, pentru 24 de ore, urmând să ajungă în fața unui judecător de drepturi și libertăți
28 Iun 2022