Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sute de rachete antigrindină lansate în Olt
17.01.2022
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 261

Din cauza vremii capricioase din 2021, numărul de rachete antigrindină lansate în Olt aproape s-a dublat față de cel din anul precedent. Reprezentanții Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor spun că iau în calcul extinderea sistemului, dacă se vor găsi noi surse de finanțare.


 724 de rachete antigrindină au fost lansate, anul trecut, la nivelul județului Olt. Cu mult mai multe față de 2020, când au fost utilizate 440. S-a ajuns la aceste cifre din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, spun reprezentanții Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor.
„În anii 2020 și 2021, în această regiune s-au înregistrat situații excepționale de combatere a unor celule convective care au produs căderi de grindină și pagube mai ales în zonele din afara ariei de protecție. Creșterea semnificativă a numărului de rachete antigrindină necesare pentru combaterea fenomenelor meteorologice periculoase reflectă amploarea și mai ales tendința de creștere a acestor fenomene.”, se arată în comunicatul emis de Autoritatea pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, postului de televiziune OLT Tv.
În Olt, în acest moment, sistemul antigrindină acoperă o suprafață de 210.000 hectare.

Sistemul național antigrindină și de creștere a precipitațiilor în județul Olt va urma să fie extins cu încă două puncte de lansare, la Redea și Ștefan cel Mare. Investițiile publice în noile puncte urmau să fie finanțate din fonduri europene pentru redresare și reziliență, dar în contextul noului PNRR, proiectul este suspendat în prezent până la identificarea de noi surse de finanțare.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE