Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Analize de sol, pentru o agricultură performantă
25.11.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 433

Fermierii sunt sfătuiți de specialiști să-și facă analize de sol, înainte să-și înființeze culturi agricole. Numai așa pot folosi la maximum potențialul terenului agricol, și se pot bucura de recolte bogate și sănătoase. O astfel de probă nu este deloc costisitoare în raport cu informațiile prețioase pe care le vor obține.


În ultimii ani, la nivelul județului nostru, studiile realizate de reprezentanții Oficiului de Studii Pedologice și Agrochimice Olt arată că pământul a suferit mari modificări din punct de vedere agrochimic. Aprovizionarea solului cu fosfor și potasiu s-a redus cu aproximativ 45 %, din cauza practicării unei agriculturi fără informații.
OSPA Olt are în subordine un compartiment prin care monitorizează terenul din fiecare localitate olteană. Această acțiune este finanțată de Ministerul Agriculturii, iar informațiile sunt utilizate pentru realizarea unui studiu centralizat, în fiecare județ. Fermierii sunt îndemnați să-și facă analizele de sol. Acestea îi ajută să cunoască proprietățile și calitatea pământului pe care lucrează și să aplice tratamentele în consecință.
Prețul unei astfel de analize este de 100 de lei pentru persoanele fizice și 25 de lei pe hectar pentru suprafețele de teren care aparțin unor societăți comerciale. Din păcate, cei mai mulți olteni apelează la serviciile specialiștilor din Scornicești doar atunci când constată că terenul lor s-a degradat prea mult și nu mai obțin producții bune.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Pasiunea și munca, rețeta succesului la germană

Participarea la Olimpiada Națională de Limba Germană este pentru mulți elevi o tradiție, dar și o provocare personală. Motivați de pasiunea pentru limbă și dorința de a evolua, aceștia revin an de an în competiție. Pregătirea pentru olimpiadă presupune luni întregi de studiu individual, exerciții de gramatică, traduceri și lecturi din literatura germană. Anul acest, Sara Băbărelu, elevă la Colegiul Național „Ion Minulescu” a reușit să obțină locul al doilea la cea mai importantă competiție din domeniu, dar și o bursă de studiu în Germania, în perioada 27 august - 15 septembrie.
23 Apr 2025

Perieți|Investiții masive în educație

Comuna Perieți este una din localitățile din țară care vor primi o finanțare consistentă din partea Ministerului Dezvoltării pentru a demara investiții în educație. Este vorba de aproximativ trei milioane de lei, bani ce vor fi folosiți pentru consolidarea seismică, reabilitarea, dar și dotarea unei grădinițe dezafectate. Potrivit proiectului, aici va funcționa un laborator modern de științe, dar și spații folosite pentru activitățile extracurriculare ale copiilor din comună.
23 Apr 2025