În ultimii ani, sectorul legumicol este în plină dezvoltare. Și asta datorită tinerilor care se reîntorc din străinătate și doresc să lucreze în agricultură. În ajutorul lor a venit statul, care în ultimul timp a aprobat mai multe programe de minimis. Dacă în urmă cu trei ani „Programul de sprijin pentru tomate în spații protejate” s-a dovedit un real succes, recent reprezentanții Ministerului Agriculturii au anunțat noi proiecte prin care fermierii sunt stimulați să cultive și alte legume. Vorbim de castraveți, vinete și ardei gras care vor primi începând din anul 2020, pentru o suprafață de 1.000 de metri pătrați în spații protejate, câte 1.000 de euro. Dacă vorbim strict de acest sector, legumicol, un fermier poate primi într-un an, maximum 5.000 de euro. Iată ce condiții trebuie să îndeplinească și cum pot accesa noile programe, fermierii olteni.
Pentru a primi ajutoarele de la stat, fermierii pot accesa într-un anumit interval de timp, o sumă maximă pe care o impune Uniunea Europeană.
Pe parcursul acestui an, au putut fi accesate ajutoarele de minimis pentru tomate, lână, usturoi și purcei din speciile Bazna și Mangalița.