Cu ajutor din partea legiuitorilor, care au gândit și aprobat facilități fiscale pentru cooperativele agricole, fermierii din județ, dar și cei din țară, fac agricultură într-un mod organizat. Pentru a se ajunge aici, a fost nevoie însă și de un cadrul legislativ avantajos pentru formele asociative, dar și de oameni implicați, care să le explice agricultorilor beneficiile asocierii. Printre ei sunt și deputații de Olt Alexandru Stănescu și Dan Ciocan, președintele respectiv secretarul Comisiei pentru Agricultură.
„În anul 2018 au fost înfiinţate 280 de aso¬cia¬ţii de producători sub forma co¬ope¬rativelor agricole, atingând un prag maxim în ultimul deceniu. Doresc pe această cale să încurajez fermierii să se asocieze pentru a se dezvolta și a accesa fonduri europene în acest sens!”, a transmis Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.
Mgs: Și în județul Olt asocierea fermierilor este un fenomen care a căpătat amploare în ultimii 2 ani, în acest moment fiind înregistrate la Direcția Agricolă 57 de cooperative.