Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Investiții masive în sistemele de irigații
08.01.2018
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 1121

Irigațiile sunt un sector important al Agriculturii, care va beneficia de investiții semnificative și anul acesta. La nivel național, a fost alocată suma de 120 de milioane de lei, pentru reabilitarea infrastructurii principale, Oltul având în desfășurare patru proiecte în acest sens. La acestea se adaugă alte șapte investiții pe fonduri europene, de câte un milion de euro fiecare, pentru reabilitarea stațiilor de punere sub presiune din județ.


Cu un buget cu 23% mai mare față de cel de anul trecut, Agricultura din România va beneficia de investiții importante în 2018. Sume semnificative vor fi direcționate către proiectele de refacere a infrastructurii principale de irigații, explică deputatul Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților.
Sume importante din cele alocate refacerii infrastructurii de irigații din România vor ajunge și în Olt. Sistemele Bucșani-Cioroiu, Stoenești-Vișina și Terasa Caracal, care au proiecte de reabilitare în derulare, vor asigura apă din irigații pentru 70.000 hectare. La acestea se adaugă Terasa Corabia, cu o suprafață de 38.000 hectare, proiect care va începe în 2018.
În afară de aceste proiecte care vizează reabilitarea infrastructurii principale, mai sunt alte șapte investiții pe fonduri europene, derulate de asociațiile utilizatorilor de apă, cu o valoare totală de șapte milioane de euro.
Apa pe canalele de irigații va ajunge și anul acesta gratuit, fiind subvenționată din bugetul național. Fermierii vor suporta doar costurile de pompare către suprafețele agricole pe care le dețin.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE