Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Program pentru porcii din rasele Bazna și Mangalița
13.12.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 844

Începând de anul viitor, statul vine în ajutorul fermelor familiale prin implementarea unui nou program. Crescătorii de suine vor putea primi gratuit între doi și zece purcei din rasele Bazna și Mangalița. Pentru obținerea ajutorului de minimis, beneficiarii trebuie să livreze către un abator autorizat minimum 50% din porcii primiți, la o greutate în viu de minimum 130 de kilograme.


După programul „Alege oaia!”, ministrul Agriculturii, Petre Daea, va lansa un nou program, prin care urmărește creșterea consumului de carne de porc din rase autohtone. Vorbim despre rasele Bazna și Mangalița, care sunt recunoscute prin calitatea foarte bună a cărnii și gustului extraordinar. Totodată, se dorește asigurarea necesarului de carne provenit de la aceste rase pentru sectorul de procesare. Consilierul ministrului Agriculturii, Florin Ciobanu, speră ca acest program să aibă succes la fel ca cel de tomate.
Pentru obținerea ajutorului de minimis din partea statului, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ mai multe condiții.
Odată ce programul va fi lansat, oltenii interesați să beneficieze de acest ajutor trebuie să se prezinte la sediul Direcției pentru Agricultură Olt pentru a depune o cerere însoțită de mai multe documente.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE