Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tinerii agricultori, mai bine școliți
17.10.2017
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 973

Ministerul Agriculturii vine în sprijinul liceelor cu profil agricol. Acest lucru ar fi benefic pentru cei care studiază în aceste unități școlare, unde vor fi mai bine pregătiți. La nivelul județului Olt, doar Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal ar putea intra în administrarea Ministerului, prin Direcția Județeană Olt.


Agricultura este linia de start pentru producerea alimentelor pe care le consumăm. În țara noastră, tot mai puțini copii se îndreaptă către liceele cu profil agricol. Pentru a încuraja înscrierea elevilor la aceste licee, Ministrul Agriculturii pregătește o lege prin care unitățile școlare cu acest profil să fie preluate în subordinea acestuia.
Prin această mutare, oficialii speră ca liceele cu profil agricol să fie mai bine monitorizate. Astfel, de pe băncile acestor școli ar putea să iasă elevi mai bine pregătiți.
Colegiul Agricol „Dimitrie Petrescu” din Caracal este singura unitate școlară din Olt care corespunde cerințelor pentru a fi preluat de Direcția pentru Agricultură Olt. Peste 870 de elevi urmează să se specializeze în domenii precum: agricultori culturi de câmp, lucrători în agricultură ecologică, mecanic auto sau tehnician electrician.
 

agricultura tineri scoliti
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE