Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Usturoiul de Fălcoiu, pe masa Guvernului
16.10.2017
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 457

Usturoiul de Fălcoiu, cunoscut în toată România, cultivat doar din sămânță autohtonă, a ajuns pe masa Ministerului Agriculturii. Un consultant agricol din Olt i-a solicitat ministrului Petre Daea să le ofere cultivatorilor sprijin pentru a extinde suprafețele cultivate. Vor să le ofere românilor marfă sănătoasă, fără pesticide, și să scoată de pe piață usturoiul adus din străinătate, care se înverzește în farfurie.


 La Fălcoiu se cultivau, pe vremuri, sute de hectare de usturoi. Cu timpul însă, piața a fost acaparată de marfa venită din import, iar suprafețele cultivate cu soiul autohton s-au diminuat de la un an la altul. Acum, familia Crînguș este singura din sat care mai cultivă această plantă în câmp, pe suprafețe mai mari.
Maria Stăncioiu, consultant agricol, a discutat zilele trecute cu Ministrul Agriculturii, Petre Daea, posibilitatea acordării unui ajutor financiar pentru cultivatorii de usturoi de la Fălcoiu.
Primul pas este înființarea unei asociații a cultivatorilor de usturoi de Fălcoiu. Apoi, cu ajutorul specialiștilor, producătorii se bazează pe sprijinul Ministerului Agriculturii, pentru extinderea suprafețelor cultivate.
Dacă ar beneficia de subvenții, cultivatorii de usturoi se gândesc chiar și la achiziționarea unui utilaj pentru plantarea grăunților. Prețul unui asemenea echipament ar fi de peste 5.000 de euro, sumă pe care, în acest moment, agricultorii din Fălcoiu nu și-o pot permite.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE