Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Noul Consiliu Local al Slatinei, încă pe masa judecătorilor
25.10.2024
Autor articol: Elena Ionescu
Vizualizari: 310

Noul primar al Slatinei și-a preluat de astăzi mandatul oficial, după îndeplinirea tuturor procedurilor, finalizate cu depunerea jurământului. Mario De Mezzo va fi nevoit, totuși, să lucreze cu vechiul consiliu local, întrucât validarea noului for legislativ se află încă pe masa judecătorilor.


Mario de Mezzo a depus astăzi jurământul de primar, procedură rămasă definitivă, așa cum prevede portalul Judecătoriei Slatina, acolo unde s-a petrecut evenimentul.

Noul primar își începe de astăzi activitatea în mod oficial, cu vechiul consiliu local în funcție, deoarece noul legislativ slătinean a fost validat parțial de judecători, adică pentru 17 dintre cei 21 de consilieri, iar hotărârea nu este definitivă nici în această situație.
Cine vor fi cei doi viceprimari ai Slatinei? Negocierile continuă.
Negocierile sunt pe muchie de cuțit, întrucât niciunul dintre cele trei partide componente nu are majoritate absolută. PSD a câșigat zece mandate, PNL, nouă, iar AUR, două.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Oltenii și Restu′ Lumii cu scandal

Festivalul Oltenii și Restu′ Lumii este în centrul unui scandal. Astăzi, mai mulți comercianți din Slatina au protestat atât în Parcul Tineretului, cât și în fața Primăriei Slatina, nemulțumiți de faptul că organizatorii acestui eveniment și-au bătut joc de ei. Declarațiile organizatorului și ale primarului ales sunt, însă, contradictorii și invocă motive diferite pentru refuzul primirii comercianților slătineni în cadrul festivalului.
23 Oct 2024

Slatina: De Mezzo, jurământ la Judecătorie cu buletin pe telefon

Pentru prima dată în istoria municipiului Slatina, primarul ales a depus jurământul într-o instanță de judecată și nu în cadrul unei ceremonii care să includă mai întâi constituirea noului consiliu local. Această precipitare a fost provocată de riscul ca Mario De Mezzo să-și piardă mandatul, după ce mâine ar fi expirat termenul până la care putea face acest lucru. Surprinzător este faptul că instanța a acceptat ca De Mezzo să se legitimeze cu un act de identitate de pe un telefon și nu cu documentul în format fizic.
25 Oct 2024