Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CJ Olt│Proiecte pentru comunitate la Dobroteasa
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 172

Mai întâi bază ISU, operaționalizată în mai 2024. Acum și serviciul de Ambulanță a fost pus în funcțiune. Vorbim despre comuna Dobroteasa, o localitate din nordul județului unde ambulanța și pompierii ajungeau foarte greu. Printr-un proiect al Consiliului Județean Olt, acum localitatea are și Serviciu de Ambulanță și bază ISU.


Consiliul Județean Olt investește în sănătate. Zilele acestea a finalizat un amplu și extrem de necesar proiect pentru zona de nord a județului. Este vorba despre o substație de Ambulanță în comuna Dobroteasa. Aceasta deservește nouă comune, respectiv: Cungrea, Dobroteasa, Leleasca, Sâmburești, Verguleasa, Vitomirești, Vulturești, Topana și Făgețelu.
De anul trecut la Dobrotesa funcționează și baza ISU. Pompierii de aici intervin, atât în comunele din zonă, dar și în alte localități din județele Vâlcea și Argeș.
Potrivit celor de la ISU Olt, timpii de răspuns au fost reduși semnificativ pentru că specificul zonei de deal îngreunează accesul autospecialelor de intervenție. Autoritățile spun că realizarea acestui proiect pentru nordul județului este un pas foarte important, iar investițiile vor continua în zonă.
Clădirea în care funcționează baza ISU și Ambulanța este prevăzută cu spații pentru gararea autospecialelor, dispecerat, sală de pregătire, sală cu mese, camere de odihnă și alte încăperi pentru desfășurarea activităților curente.
Obiectivul de investiții „Construire subunitate de intervenție în situații de urgență și substație de ambulanță în comuna Dobroteasa” are o valoare de peste opt milioane de lei. A fost realizat din bugetul Consiliului Județean Olt, iar terenul a fost pus la dispoziție de Primăria comunei Dobroteasa.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE

Copii puțini, clase îmbinate

Din cauza numărului tot mai mic de copii, mai multe unități de învățământ din județul Olt funcționează în sistem de învățământ simultan. Asta înseamnă că în aceeași sală de clasă învață, cu același cadru didactic, și copii de clasa I, a II - a, a III - a și chiar a IV - a. Potrivit datelor oficiale, în 67 de școli se învață simultan cu două clase, iar în patru unități de învățământ se învață cu patru clase.
12 Sep 2024