Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CJ Olt│Microbuze electrice pentru transportul elevilor
28.08.2024
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 258

Din toamnă, elevii din cinci comune din Olt vor fi transportați la școală cu noile autobuze electrice. Astăzi au ajuns primele microbuze achiziționate de Consiliul Județean Olt cu bani din fonduri nerambursabile. Primarii comunelor beneficiare au, însă, responsabilitatea achiziționării de stații de încărcare, astfel încât transportul elevilor să se desfășoare în condiții normale.


 Majoritatea microbuzelor școlare din județul Olt sunt uzate, conform unui inventar realizat de autorități. De aceea, Consiliul Județean Olt a făcut, astăzi, un pas important în ceea ce privește dezvoltarea și modernizarea transportului școlar. Primele cinci autobuze, dintr-un total de 35, au fost preluate și date primilor beneficiari.
Criteriul de bază care a stat la baza selectării comunelor care vor beneficia de aceste microbuze electrice a fost cel al numărului de elevi beneficiari ai transportului școlar. Astfel, localitățile Movileni, Bobicești, Perieți, Fărcașele și Dobrosloveni vor avea în parcul auto mijloace de transport noi. Singura sarcină a primarilor a fost aceea de a achiziționa stații de încărcare electrice.
Cel de-al doilea lot de autobuze electrice va ajunge în luna noiembrie, atunci când lista localităților care vor beneficia de mijloace de transport moderne se va mări considerabil.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE