Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Plimbările în natură ne scapă de astenie
03.04.2024
Autor articol: Dana Mihaila
Vizualizari: 136

Stare de oboseală, apatie, lipsa energiei. Sunt simptomele asteniei de primăvară, care afectează adulții, dar, mai ales, copiii. Medicii spun că nu trebuie să ne îngrijorăm, pentru că este doar o stare care trece în câteva zile. Dar, putem ajuta organismul cu mai multă odihnă, lichide, fructe și legume proaspete.


 După o iarnă friguroasă, primăvara este momentul mult așteptat de toată lumea. Aduce soare, natură verde și mai multă lumină. Dar, toate acestea pot veni și cu o stare de oboseală și chiar epuizare. Așa că, în loc să fim energici și plini de voie bună, avem nevoie de o perioadă de acomodare. Medicii spun că aceasta este astenia de primăvară, care se simte mai puternic în rândul copiilor.
Partea bună este că putem ajuta organismul să treacă mai ușor peste astenia de primăvară.
Specialiștii spun că simptomele asteniei de primăvară pot include stări de anxietate sau chiar o depresie ușoară.
Iar dacă nu reușim să scăpăm de această astenie, specialiștii spun că este foarte important să cerem ajutor.
Așadar, pentru a trece mai ușor peste această stare neplăcută, putem alege plimările în natură. La Slatina, avem la dispoziție nouă parcuri de dimensiuni mai mari, unde ne putem plimba în voie, putem face exerciții fizice sau jogging.
„Eugen Ionescu”, Expo Parc, Pitești, Tineretului, Parcul de la Casa de Cultură a Tineretului, cel de la Direcția Economică, de la Catedrală, Esplanadă și BCR sunt locurile în care ne putem relaxa în aer liber. Iar din această vară, Slatina va mai avea încă două parcuri. Primăria municipiului construiește Baza Sportivă „Dumitru Dobrescu”, ce va avea o suprafață întinsă de spațiu verde, cu multe locuri de distracție și recreere, dar și un parc ce este amenajat în continuarea acesteia, între Grădinița „Ion Creangă” și Colegiul Național „Ion Minulescu”.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE