Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
CJ Olt│Microbuze electrice și hibrid pentru elevii olteni
01.04.2024
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 237

Autoritățile din județul Olt rămân ferm angajate în asigurarea unui transport sigur și eficient pentru elevii din zonele rurale. Astfel, prin două proiecte distincte, Consiliul Județean Olt va achiziționa 35 de microbuze școlare electrice și hibride, valoarea totală a proiectelor fiind de 60 de milioane de lei.


Majoritatea microbuzelor școlare din județul Olt sunt uzate, conform unui inventar realizat de autorități. Această situație a generat preocupare în rândul autorităților locale, care au constatat că pentru a asigura transportul sigur al elevilor, primăriile sunt nevoite să facă eforturi financiare substanțiale. Astfel, pentru a remedia această problemă urgentă, autoritățile din Olt au transmis o solicitare către Ministerul Educației pentru a obține aproximativ 150 de microbuze școlare noi.
Consiliul Județean a decis să vină în sprijinul autorităților locale și să achiziționeze microbuze școlare care să ajungă la unitățile de învățământ din mediul rural. 35 de astfel de vehicole electrice și hibride vor fi achiziționate de administrația olteană prin două proiecte.
Microbuzele achiziționate vor fi direcționate către unitățile de învățământ care se confruntă cu cele mai mari probleme legate de starea tehnică precară a mijloacelor de transport școlar, garantând astfel că elevii vor putea ajunge la școală în condiții de siguranță și confort.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE