Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Sever Mitrache, personalitatea anului
18.01.2023
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 1761

Arhitectul Sever Mitrache este o altă personalitate pe care Primăria municipiului Slatina o va premia la Gala Laureaților de anul acesta. Prin implicarea sa nemărginită, acesta a contribuit la restaurarea a 100 de monumente istorice. Drept recunoștință, autoritățile locale îi vor acorda distincția Personalitatea anului în păstrarea identității culturale în municipiul Slatina.


 Încă o valoare a Slatinei se află pe lista celor care vor fi premiate de Primărie, la Gala Laureaților, ediția a VII-a. Este vorba despre arhitectul Sever Mitrache. Specialist în monumente istorice, atestat de Ministerul Culturii, el a susținut de-a lungul anilor o complexă activitate în domeniul restaurării și cercetării de arhitectură. Aproape 100 de monumente istorice au fost restaurate, grație documentațiilor întocmite de cunoscutul architect. Printre acestea se află Casa Fântâneanu, Biserica Sfânta Treime și Banca Slatina, în prezent Judecătoria Slatina.
La sfârșitul anului 2022, Sever Mitrache a primit două distincții onorante: un premiu acordat de Uniunea Restauratorilor din România pentru restaurarea culei Geblescu-Izvoranu de la Brabova și un premiu oferit de Ordinul Arhitecților din România pentru biserica Sfânta Treime din Slatina.
Dincolo de pasiunea pentru arhitectură, Sever Mitrache are și un hobby: pictura. Colorează pânza cu frenezia evadării din cotidian, cu bucuria experimentării, a explorării de noi universuri.
Pentru toate acestea, municipalitatea îl va premia în semn de respect și apreciere pentru implicarea sa în viața comunității locale.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE