Stația de repompare a apei de la Piatra Olt, jumătatea anului 2016. Dintr-o amenajare de irigații care asigura cândva producții agricole record pentru toată această zonă nu mai rămăsese nimic funcțional. Conductele imense ruginiseră în pământ, pompele erau defecte, canalele pline cu gunoaie, clădirea scorojită, lăsată în paragină.
Un proiect derulat de Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, în cadrul Programului Național de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigații a retehnologizat complet această stație, care a fost pusă în funcțiune și asigură infrastructura pentru irigarea a aproape 7.000 de hectare de teren agricol.
Iar acesta este doar unul din zecile de proiecte pe care această agenție reușește să le implementeze cu succes și revoluționează, practic, un sistem considerat de foarte mulți imposibil de repornit. Un tânăr din Slatina, sprijinit de Guvern, este motorul care a pus în funcțiune irigațiile din România. Mai întâi a angajat specialiștii care au lucrat cândva în domeniu și a renunțat la contractele păguboase cu firmele care păzeau, teoretic, infrastructura nefuncțională.
Din economii, ANIF a pornit și un program de reparații, care funcționează în paralel cu cel de reabilitare a infrastructurii principale, așa că, în următorii doi ani, cel puțin în Olt, o bună parte a terenurilor agricole va putea fi irigată.
În Olt, ANIF reabilitează în prezent patru amenajări mari pentru irigații, valoarea totală a proiectelor fiind de peste 100 de milioane de lei.