După discuția de la Ministerul Fondurilor Europene cu reprezentanți ai Comisiei Europene, ministrul Rovana Plumb a avut o întâlnire de lucru cu operatorii de apă care au depus proiecte în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Compania de Apă Olt a fost reprezentată de directorul Cătălin Ușurelu și reprezentanți ai Unității de Implementare a Proiectelor din cadrul societății. Compania de Apă Olt a depus la Ministerul Fondurilor Europene, în decembrie 2016, studiul de fezabilitate pentru proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, fiind între primii patru operatori din țară.
„Având în vedere că au trecut aproximativ doi ani și jumătate de când am depus acest proiect și că suntem tot la nivel de discuții, i-am solicitat ministrului Rovana Plumb rezolvarea acestor probleme de birocrație, să le spunem așa. Nu este vorba că nu atragem fonduri europene, ci că avem un proiect de 150 de milioane de euro care înseamnă investiții majore în rețelele de apă și canalizare în cele două municipii, în toate orașele și în 17 comune din județul Olt, și care nu are nevoie decât de avizul Jaspers pentru a semna cererea de finanțare și a demara lucrările. Noi suntem pregătiți, avem certificatele de urbanism și toate avizele eliberate, avem inclusiv autorizațiile de construcție, dar toate aceste documente vor expira în curând, așa că trebuie să deblocăm această situație”, a declarat Cătălin Ușurelu, directorul Companiei de Apă Olt.
În cadrul întâlnirii, ministrul Rovana Plumb a dat asigurări că se va implica în rezolvarea acestor probleme.
„Ministrul Rovana Plumb ne-a transmis un mesaj ferm de angajament al Guvernului pentru rezolvarea acestor probleme și accesarea mai rapidă a fondurilor europene. Compania de Apă Olt are experiență în accesarea de fonduri europene, având în vedere că prin Programul Operațional Sectorial de Mediu am derulat un proiect de aproximativ 300 de milioane de lei de care au beneficiat 116.000 de locuitori din Slatina, Piatra Olt, Scornicești, Potcoava și Drăgănești Olt”, a precizat Cătălin Ușurelu.
România are la dispoziție 3 miliarde de euro pentru infrastructura de apă potabilă și apă uzată, iar 42 de operatori regionali au depus proiecte în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.