Sucidava, în antichitate unul din cele mai importante oraș-port, o punte de comerț între occident și orient, în prezent un mic orășel de la Dunăre. Vorbim despre Corabia, o așezare cu un potențial turistic real, dar încă nevalorificat. Tocmai de aceea, toți factorii de decizie locali, dar și de la nivel național au luat parte sâmbătă la conferința „Dunărea în Anul Centenar”. Împreună cu firme specializate în turism, au dezbătut și au căutat soluții clare, care să ajute la promovarea obiectivelor turistice din tot județul.
Au promis implicare pentru dezvoltarea turismului în zonă și deputatul de Olt Alexandru Stănescu, președintele Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților, dar și președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu.
De la Ministerul Turismului, prin intermediul secretarului de stat Cristina Tărteață, a venit la Corabia cu un mesaj de susținere a tuturor demersurilor de promovare a obiectivelor turistice de la Dunăre.
Inspectoratul Şcolar Judeţean va fi un partener important în promovarea obiectivelor fascinante din zona Dunării. Elevii, nu doar din Olt, ci şi din alte judeţe ale regiunii, vin să vadă Cetatea Sucidava şi fântâna secretă, în perioada în care se desfășoară „Școala altfel”.
Potrivit unor statistici naţionale, în România se înregistrează 1.000 de acostări pe an ale navelor de croazieră de râu în porturile dunărene. La Corabia, navele nu pot acosta în primul rând pentru că nu este suficientă apă pe şenalul navigabil.
Primăria Corabia va continua să investească în infrastructura de turism, două proiecte pe fonduri europene care vizează zona Dunării.
În alt proiect care ar putea atrage turiștii este cel de transformare a unei păduri din apropierea Dunării în grădină publică și reamenajarea ei, pentru activități de agrement.