Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
„La pas, pe Podul Olt”
08.12.2014
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 103

„La pas, pe Podul Olt” este o imagine dintr-o fotografie din perioada interbelică, atunci când Podul Olt era loc de promenadă. În 2015, Podul nu va scăpa de miile de maşini care îl tranzitează zilnic, dar va avea un nou aspect. O arcadă care să unească stâlpii pe care odată se aflau însemnele regale şi o plăcuţă pe care să scrie ceea ce slătinenii îşi doresc de ani, o viitoare invitaţie la promenadă.
A dispărut acea lume, au dispărut trăsurile trase de cai, iar acum tirurile şi zgomotul motoarelor au înlocuit atmosfera boemă de odinioară. Singurii care mai trec la pas pe pod sunt pescarii. Dar slătinenii au tras semnalul de alarmă. În cadrul campaniei „Mândria de a fi slătinean. Alege simbolul”, cei mai mulţi au ales că Podul Olt le reprezintă oraşul. Iar alegerea lor nu a rămas fără ecou.

Singura modalitate pentru ca Podul Olt să fie redat Slatinei şi să devină un punct de atracţie turistică este construirea unuia nou, în cadrul proiectului centurii Slatinei sau autostrăzii Craiova- Slatina- Piteşti.

Dar până să spunem „la pas, pe podul Olt” va mai curge multă apă pe sub el. Cu fiecare zi, lună sau an care trece, podul se deteriorează din ce mai mult, iar în urmă cu 20 de ani, podul a ieşit din garanţie, aşa că trebuie consolidat urgent. Din imaginea boemă de altădată nu au mai rămas decât cei patru stâlpi care străjuiesc structura metalică şi amintirea unui simbol al Slatinei, în care cei de azi visează momentul când vor merge „la pas, pe podul Olt”.

REDACTOR CRINA JILAVU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE