Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Bursa de cereale modifică legea depozitelor
08.12.2014
Autor articol: OltTv
Vizualizari: 101
Bursa de cereale de la Corabia nu poate funcţiona decât dacă va fi modificată legea depozitelor. Este nevoie ca statul să iasă din procedura de certificare a depozitelor şi mult mai multe astfel de de construcţii să apară în Olt, astfel încât să fie cât mai multă marfă de tranzacţionat.
Bursa de cereale, construită pe fonduri europene de Consiliul Judeţean Olt pe malul Dunării, la Corabia, poate funcţiona numai dacă este corelată cu legile din domeniul tranzacţiilor de cereale.

De aceea, este nevoie de modficarea legii, care să permită construirea de depozite fără implicarea statului. În acest moment, bursa nu poate lucra decât cu silozurile agreate de Comisia Naţională de Gradare a Seminţelor de Consum, iar acestea sunt foarte puţine.

Acţionarii bursei de cereale au avut o primă întâlnire de lucru, pentru că aceasta va funcţiona ca ring al Bursei de Mărfuri Bucureşti.

Bursa de la Corabia va avea un caracter regional şi va încerca să încorporeze tranzacţii ale producătorilor de cereale din zona Muntenia-Sud, respectiv Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj. Autorităţile  vor să realizeze o colaborare şi cu bursele din Sofia Budapesta  şi Viena, în cadrul unui viitor proiect comun de investiţii de-a lungul Dunării.

REDACTOR:CRINA JILAVU
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE