Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ucraineni: „Slatina este un oraș frumos și liniștit”
02.05.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 2897

Printre participanții la festivalul de muzică folk și poezie care a avut loc week-end ul trecut, la Slatina, s-a aflat și o familie de ucraineni. Au fugit de război și acum sunt cazați la o familie din municipiul Slatina. Este vorba despre o tânără și copiii săi, care au găsit aici, pe lângă o gazdă cu inimă mare, și un oraș primitor și foarte frumos, cu oameni deosebiți, a spus, plângând, tânăra mamă.


 Zeci de familii de ucraineni se adăpostesc în municipiul Slatina, după ce au fugit de războiul din țara lor. Printre ei și o familie de tineri, care a venit împreună cu copiii lor. I-am întâlnit la Festivalul de muzică folk și poezie, desfășurat în week-end, în centrul municipiului Slatina. Au uitat, pentru câteva momente, de situația dificilă din țara lor și s-au bucurat de spectacolul organizat de autoritățile slătinene.

„Războiul e îngrozitor” spune tânăra, plângând, în timp ce își privește în continuu familia pe care a reușit să o salveze de ororile care au loc în Ucraina.

„Tânăra ucraineancă spune că este încântată de orașul Slatina, pe care îl descrie ca fiind unul foarte frumos, cu multă natură și oameni deosebiți”.
În situația lor sunt multe alte familii. Municipiul Slatina s-a alăturat orașelor și județelor care îi găzduiesc pe refugiații din Ucraina. Le oferă un adăpost, o masă caldă și liniștea de care au nevoie. De asemenea, autoritățile s-au mobilizat și au strâns ajutoare, constând în haine, alimente și produse de igienă, pentru ucrainenii a căror țară este lovită zilnic de bombardamente.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Disney Cup│Competiția preferată a copiilor din Slatina

Peste 1.500 de copii din Slatina s-au întrecut, astăzi, pentru cele 36 de locuri disponibile pentru o excursie de vis la Disneyland Paris. Subiectele au acoperit toată aria curriculară din programa școlară a copiilor, iar dificultatea lor a fost medie spre grea. Cele mai complicate întrebări au fost la matematică, acolo unde geometria le-a dat mari bătăi de cap. Competiția organizată de Primăria Slatina a ajuns, în acest an, la cea de XVI - a ediție.
14 Mai 2024