Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Start Olimpiadei Naționale „Științele Pământului”
03.05.2023
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 993

Olimpiada Națională Interdisciplinară „Științele Pământului” a început, oficial, în această după-amiază. Palatul Copiilor „Adrian Băran” din Slatina a fost gazda celor mai buni elevi și profesori din țară la disciplinele biologie, chimie, fizică și geografie. Deschiderea festivă le-a oferit participanților mai multe momente artistice și educative despre Slatina și județul Olt.Cel mai important eveniment al anului din domeniul educației a început în această după-amiază. Olimpiada Națională Interdisciplinară „Științele Pământului”, una dintre cele mai grele competiții din calendarul Ministerului Educației, a adunat, la Slatina cele mai bune echipaje din întreaga țară. Festivitatea de deschidere a avut loc la Palatul
Copiilor „Adrian Băran”, acolo unde participanții au fost întâmpinați în mod tradițional cu pâine și sare.
Ediția din acest an a olimpiadei are ca președinte al comisiei de evaluare un profesor universitar de la Cluj, cu origini oltenești.
Chiar dacă se află la prima sau la a doua participare, tinerii au venit cu ambiția de a ocupa un loc pe podium și chiar o calificare în lotul lărgit al României pentru etapa internațională.

La evenimentul de marcă au luat parte și reprezentanții autorităților locale și județene. Cu toții au spus că este un moment de mândrie pentru Slatina și județul Olt, faptul că suntem gazdele unei competiții de asemenea anvergură.
Pe lângă speech-urile autorităților implicate, tinerii au avut parte și de un spectacol artistic de excepție oferit de elevii din școlile din județul Olt.
În următoarele două zile, elevii participanți vor susține cele două probe de olimpiadă: practică și scrisă. Locul de desfășurare al acestei competiții va fi Liceul Tehnologic Metalurgic.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE