654 de ani de atestare documentară, 654 de ani de viață. Slatina este una dintre cele mai vechi așezări ale țării, fiind un punct vamal cu o importanță strategică deosebită. Fiecare an a însemnat o nouă filă de istorie așternută pe cartea de vizită a Slatinei de astăzi.
Dacă privim în timp, ne aducem cu drag aminte de evenimentele organizate cu ocazia Zilelor Slatinei. Gala Superlativelor reunea, atunci, oamenii de valoare ai orașului. Rând pe rând, au urcat pe scenă să primească prin diplome și trofee, recunoștința autorităților.
2020 a fost ultimul an în care „Gala Laureaților” a fost organizată pe scena Centrului Cultural „Eugen Ionescu”. Peste 1.400 de elevi, profesori, sportivi și oameni de top au urcat pe scenă și au fost premiați de edilul Emil Moț într-un cadru festiv.
Anul trecut, evenimentul a fost diferit. La aniversarea a 653 de ani de atestare documentară, actori și regizori de la cele mai importante teatre din România, oameni de cultură care au trecut pragul Centrului Cultural „Eugen Ionescu” de-a lungul anilor, au ținut să transmită slătinenilor mesajul lor de prietenie.
La ceas aniversar, Slatina își celebrează și recompensează elitele. Primarul Slatinei, Emil Moț, i-a asigurat pe toți cei care fac cinste orașului nostru că vor beneficia de fiecare dată de susținerea sa. „Gala Luareaților” – evenimentul care aducea în fața slătinenilor oamenii de valoare, care fac cinste orașului – se va desfășura într-un cadru de pandemie, câștigătorii din acest an fiind aduși în fața dumneavoastră doar prin intermediul rețelelor de socializare.
Dincolo de istoria clădirilor și monumentelor orașului, Slatina trăiește prin oameni. Fiecare dintre noi suntem o parte a poveștii acestui minunat oraș care va dăinui veșnic în inimile noastre. Indiferent de locurile în care viața ne va purta, Slatina va rămâne pentru noi, acasă.