Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
De Bobotează, au stat la coadă pentru a lua agheasmă
06.01.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 316

Boboteaza sau Botezul Domnului este sărbătoarea marcată, în fiecare an, pe 6 ianuarie. Credincioșii merg în număr mare la biserică, pentru a participa la slujbă, dar, mai ales, pentru a lua apă sfințită, cunoscută ca Agheasma Mare. Oltenii au stat la coadă pentru apa sfințită, despre care știu că ajută la curăţirea sufletelor și este bună pentru sănătate și pentru bunăstarea casei.


 Au fost slujbe speciale, astăzi, la toate bisericile și catedralele din țară, cu ocazia Zilei de Bobotează. Preoții au oficiat slujba Botezului Domnului, prin care au sfințit apa cea mare, cunoscută ca Agheasma Mare. Fie că au participat la slujbă sau au venit doar să ia apa sfințită, oltenii au stat la coadă pentru a ajunge la butoaiele sau la robinetul cu apa sfințită.
Agheasma Mare se sfințește numai în ziua de Bobotează, sărbătoare care amintește de ziua în care Sfântul Ioan l-a botezat pe Iisus Hristos în Iordan. Agheasma Mare se păstrează vreme îndelungată la fel de proaspătă ca atunci când a fost scoasă din izvor și se spune despre ea că se poate consuma oricând, cu post și spovedanie, în special în primele opt zile de după Bobotează, până pe 14 ianuarie. Împreună cu ziua Sfântului Ioan Botezătorul, prăznuit pe 7 ianuarie, Boboteaza marchează finalul perioadei de 12 zile a sărbătorilor de iarnă, care încep în Ajunul Crăciunului.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE