Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Chesnoiu: La mulți ani, Oltenia!
21.03.2023
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 81

21 martie este o zi cu o însemnătate deosebită pentru deputatul PSD Olt, Adrian Chesnoiu, motiv pentru care a transmis un mesaj cu semnificația acestei zile importante.


 Începând cu anul 2017, Ziua Olteniei este sărbătorită la 21 martie, zi considerată de către inițiatorii Legii Nr. 65/2017 un reper istoric important, căci „Pe 21 martie 1821, Tudor Vladimirescu intră în București ținând în mână o pâine mare, semn al păcii și al belșugului.” Cu această ocazie, deputatul Adrian Chesnoiu a transmis pe pagina de Facebook, un mesaj pentru toți oltenii.
„Azi este o zi importantă pentru locurile mele natale, pentru oltenii mei dragi cu suflet înflăcărat și iubire de țară! Regiunea istorică Oltenia este regiunea „primului uscat continental, geologic al regiunilor carpatice, în care neamul românesc și-a păstrat și etnicitatea și graiul cel mai curat. (…) Oltenia este și regiunea în care specificul românesc, în port, credință și cultură, apare în cea mai curată și caracteristică formă”
Și pentru că este și locul în care am copilărit, m-am format ca om și am descoperit iubirea de semeni și de țară, pentru că avem puternice motive să ne mândrim noi, oltenii, cu apartenența la aceste locuri, izvor de autenticitate a spiritului românesc, azi este iată vremea să cinstim tot ce reprezintă spiritul oltenesc!” a scris pe pagina de Facebook, deputatul oltean.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE