Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Angajații Alro Slatina, protest în lacrimi
30.12.2021
Autor articol: Olt Tv
Vizualizari: 8312

Peste 300 de angajați ai Alro Slatina au protestat, astăzi, în fața sediului societății, după anunţul conducerii de diminuare a capacităţii de producţie din cauza creşterii preţului la energie. Fabrica va închide 60% din capacitatea de producție, iar asta înseamnă că peste 1.300 de salariați vor intra în șomaj tehnic. Problema este că și alte fabrici din oraș vor avea de suferit. De teamă că își vor pierde locurile de muncă, salariații Alro au ieșit, în stradă, cerând salvarea fabricii de la închidere.


Au început protestele la Alro Slatina, după ce conducerea fabricii a anunțat că va diminua cu 60% capacitatea de producție, din cauza prețurilor prea mari la energia electrică. Fabrica a fost deja nevoită să oprească peste 30 de cuve de electroliză. Din cauza acestei situații, 1.300 de salariați urmează să intre în șomaj tehnic. Astăzi, angajații au demarat protestele. 300 de muncitori au ieșit în stradă, de teamă că își vot pierde locurile de muncă.
Președintele Sindicatului Liber Aluministul, Edi Popescu, a plâns în timpul declarațiilor de presă.
Angajaților Alro li s-au alăturat și muncitori de la alte societăți, fabrici care vor avea de suferit din cauza crizei de la Alro.
Alro Slatina se află printre cei mai mari producători de aluminiu din Europa. Aproximativ 40.000 de oameni din întreaga lume ar rămâne fără un loc de muncă, dacă problema Alro nu se va rezolva, iar fabrica se va închide în cele din urmă. Salariații speră să fie găsite la timp soluții.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE