Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A început închiderea Alro. Prima hală, oprită astăzi
11.01.2022
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 787

A început închiderea Alro Slatina. Prima hală de electroliză a fost oprită, astăzi, conform programului anunțat de reprezentanții companiei. Angajații vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic, urmând ca și alte hale din cadrul uzinei de aluminiu să aibă aceeași soartă, în perioada imediat următoare. Totul se întâmplă din cauza crizei de energie cu care se confruntă compania slătineană.


„A început măcelul Alro Slatina”, „La revedere hala 9”. Asta au spus, astăzi, reprezentanții sindicatelor Alro, care anunță că până vineri, hala de electroliză nr.9 va fi închisă complet. Angajații vor fi trimiși acasă în șomaj tehnic, iar în perioada următoare și alte hale se vor opri. Uzina de aluminiu va reduce capacitatea de producție cu 60%, iar peste 1.800 de oameni vor rămâne fără un loc de muncă.
Prezenți în cadrul emisiunii „Reporter 24” de la Olt Tv, președintele Sindicatului Liber Aluministul, Edi Popescu, și cel al Cartel Alfa, Cristel Ioțu, au vorbit despre situația dramatică în care se află uzina de aluminiu.
Din cauza prețului prea mare la energie, Alro Slatina va reduce în perioada următoare programul de producție cu 60%. Este vorba despre închiderea a trei din cele cinci hale de producţie ale uzinei de aluminiu. Asta înseamnă că mai mult de jumătate dintre angajați își vor pierde locul de muncă. Soluția salvatoare ar fi ca Alro să încheie contracte cu furnizorii de energie electrică la prețuri avantajoase.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE