Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Primăria municipiului Slatina și Consiliul Local Slatina organizează concursul de biciclete „Slatina Forest Race”
12.05.2023
Autor articol: null admin
Vizualizari: 16

olttvAnunț Primăria Municipiului Slatina
„SLATINA FOREST RACE”
În data de 21 mai 2023, ora 11.00, Primăria municipiului Slatina și Consiliul Local Slatina organizează concursul de biciclete „Slatina Forest Race” în Pădurea Strehareți.
Acest eveniment este deschis oricărui ciclist cu vârsta de minim 18 ani împliniți în momentul înscrierii, profesionist sau amator, care deține o bicicletă în stare tehnică bună și o stare de sănătate care să îi permită un minim de efort fizic susținut.
Începând de astăzi, înscrierile pentru această competiție sportivă se pot face accesând următorul link: https://racetime.ro/events/41/register Înscrierile online se vor face până la data de 19 mai inclusiv, iar cele din ziua concursului se vor efectua doar în limita locurilor disponibile. Înscrierea și participarea la acest concurs nu presupun achitarea unei taxe!
Câștigătorii vor fi premiați pe categorii de vârstă, atât la masculin cât și feminin. Vă reamintim că numărul locurilor la acest eveniment este limitat la 200 de participanți, iar in momentul în care aceasta limită este atinsa, înscrierile vor fi închise. Participanților li se va oferi un kit de concurs ce va cuprinde un tricou oficial și numărul de concurs. Regulament oficial eveniment sportiv "Slatina Forest Race"2023 1. GENERALITĂŢI 1.1. Acest regulament se aplică participanţilor la evenimentul "Slatina Forest Race" 2023. 1.2. Organizatorul evenimentului este Primăria Municipiului Slatina şi Consiliul Local al municipiului Slatina. 1.3. Probele de concurs vor fi departajate pe categorii după cum urmează: 3 km, probă destinată femeilor şi 6 km, probă destinată bărbaţilor, fiind deschisă tuturor doritorilor de mişcare in aer liber, respectând condiţiile impuse de organizator. Atenţie !! Numărul locurilor este limitat la 200 de participanţi. În momentul în care această limită este atinsă, înscrierile vor fi închise.
1.4. Ambele curse vor avea startul 21.05.2023, ora 11:00.
1.5. Participanţii se pot înscrie doar conform categoriei de gen și vârstă din care fac parte.
1.6. În caz de vreme nefavorabilă, organizatorul îşi rezervă dreptul de a modifica ora de începere şi chiar de a opri / anula / amâna concursul.În aceste cazuri, concurenţii vor fi anunţaţi prin intermediul paginii evenimentului, pe pagina de facebook a Primăriei Slatina https://www.facebook.com/PrimariaMunicipiuluiSlatina/, la faţa locului sau prin e-mail.
1.7. Orice modificare a traseului va fi semnalizată corespunzător (ca de altfel întregul traseu) şi comunicată concurenţilor cel mai târziu la şedinţa tehnică din ziua concursului. 1.8. Şedinţa tehnică va avea loc în zona de Start (platoul pădurii Strehareţi), începând cu ora 10:30. Încălzirea participanţilor va avea loc cu maxim 15 minute înainte de start. 2. ÎNSCRIEREA PARTICIPANŢILOR
2.1. Înscrierea participanţilor se face prin înregistrare online până la data de 19.05.2023 inclusiv, accesând platforma online postată pe pagina de facebook a Primăriei municipiului Slatina sau în ziua concursului în limita locurilor disponibile.
2.2. Participanţii la concurs trebuie să împlinească vârsta de 18 ani cel târziu la data înscrierii. Atenţie !! Înscrierile la faţa locului se vor face în ziua evenimentului, pana la orele 10:00, în limita locurilor disponibile.
2.3. Prin înregistrare, în vederea participării la concurs, fiecare participant: - declară pe propria răspundere că au împlinit vârsta de 18 ani, la momentul înscrierii în concurs;
- declară pe propria răspundere că este apt din punct de vedere medical pentru participarea la competiţia sportivă;
- declară că acceptă şi înţelege termenii şi condiţiile de participare la "Slatina Forest Race" 2023, precum şi regulamentul competiţional; - îşi dă acordul ca imaginea sa sau alte date publice precum rezultatele obţinute, numele, prenumele, clasamentele, să fie folosite în materialele de promovare ale evenimentului, sub formă de fotografii, afişe, filme, interviuri etc. în mod gratuit şi necenzurat. 2.4. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a refuza participarea la cursă, din motive obiective, a unui participant. 2.5. Înscrierea / participarea la cele două probe de concurs NU presupune achitarea unei taxe de înscriere. 2.6. Înscrierea la competiţia sportivă se face prin înregistrare online, doar de către persoanele cu vârsta de 18 ani împliniţi la momentul înscrierii.
3. TRASEUL COMPETIŢIEI
Traseul competiţiei va fi postat pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Slatina. Atenţie !! Traseul se va parcurge o singură dată pentru cicliştii Inscrişi la proba destinată femeilor, iar proba destinată barbaţilor se va parcurge de 2 ori.
4. SIGURANŢA PARTICIPANŢILOR IN TIMPUL PROBELOR
Atenţie !! Pe parcursul traseului, traficul rutier va fi total restricţionat! 4.1. Orice accident în care sunt implicati participantii, survenit în timpul desfăşurării concursului ca urmare a nerespectării regulilor de concurs și a regulilor de conduită în trafic impuse de legislaţia in vigoare va fi exclusiv în responsabilitatea celor implicaţi în accident, organizatorul nu își asumă nici un fel de obligaţie în cazul în care participantul se accidentează sau se răneşte. 4.2. Cele 2 puncte de prim ajutor pentru asigurarea serviciului medical de urgenţă în caz de nevoie, vor fi amplasate după cum urmează: în zona de Start / Finish va fi prezentă o ambulanţă, în zona fostului liceu Agricol va fi prezentă o ambulanţă.
4.3. Organizatorul nu îşi asumă răspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu în timpul concursului. 4.4. Pentru toţi participanţii de la cele două probe, vor fi amplasate 2 puncte de hidratare pe parcursul traseului. Buna desfăşurare a acestor puncte de hidratare va fi asigurată de voluntarii participanţi la acest eveniment sportiv. 5. OBLIGAŢIILE PARTICIPANŢILOR
5.1. Participarea la "Slatina Forest Race" 2023 se face pe proprie răspundere, în deplină cunoştinţă a capacităţii de a participa la eveniment, a stării de sănătate fizică şi mentală.
5.2. Fiecare participant este responsabil pentru propria securitate şi siguranţă. Organizatorii, partenerii, sponsorii, voluntarii şi personalul care participă la organizarea evenimentului nu sunt responsabili pentru orice fel de rănire, deces sau pagube de orice natură care pot surveni în timpul sau ca urmare a desfăşurării evenimentului. 5.3. Este recomandat ca participantii să dispună de asigurare în caz de accidente, valabilă pentru competiţii sportive. 5.4. Participanţii au obligaţia de a cunoaşte prevederile regulamentului concursului, de a asculta şi de a respecta indicaţiile / instrucţiunile organizatorului şi ale personalului implicat în desfăşurarea concursului. 5.5. Organizatorul poate interzice luarea startului sau continuarea cursei pentru orice participant dacă acesta se prezintă în stare de ebrietate sau este sub efectul substanţelor psihoactive, dacă prezintă o stare de slăbiciune sau epuizare fizică sau psihică.
5.6. Concurenţii trebuie să cunoască regulamentul şi să participe la şedinţa tehnică, să considere cu precauţie informaţiile oferite de organizatori.
5.7. Concurenţii sunt obligaţi să protejeze / evite eventualii spectatori sau cetăţeni ajunşi întâmplător pe traseu.
5.8. Concurenţii sunt obligaţi să folosească pe tot parcursul concursului cască de protecţie și le este recomandat folosirea echipamentului adecvat, precum genunchiere, cotiere.
5.9. Să fixeze pe tricou numărul de concurs şi cipul de cronometrare.
5.10. În cazul unei pene sau a unor defecţiuni minore sau oprire, concurentul este obligat să elibereze traseul pentru a evita accidentările, având grijă să se situeze într-un loc sigur.
5.11. Este interzisă circulaţia în sens invers pe traseu. NOTĂ!! Este interzis schimbul de numere între participanţi, pe parcursul probelor sau înainte de începerea acestora.
6. PACHETUL DE CONCURS
Kit-ul de concurs va cuprinde minim: tricoul oficial şi numărul de concurs pe spatele căruia este atasat cipul de cronometrare. Cronometrajul se face cu ajutorul unui sistem pe baza de cip RFID. Cip-ul de cronometraj este lipit pe spatele numărului de concurs. Asiguraţi-vă, astfel că aveţi numărul pe tricou de la startul cursei până la finalul ei. În cazul în care numărul se desprinde de pe tricou păstraţi-l până la finalul cursei. Acest tip de cip nu trebuie returnat după sosire.
7. CATEGORII, CLASAMENT și PREMIERE Clasamentul pe categorii de gen şi vârstă: 7.1. Se premiază primii 3 câştigători de la următoarele categorii de vârstă, astfel: Premierea probei destinată femeilor: - între 18 - 25 ani feminin: - Locul I — 1.000 lei; Total: 2.200 lei - Locul II —700 lei; - Locul III — 500 lei.
Între 25 - 40 ani feminin; - Locul I - 1.000 lei; - Locul II - 700 lei; - Locul III - 500 lei.
- peste 40 de ani feminin: - Locul I - 1.000 lei; - Locul II - 700 lei; Locul III - 500 lei.
Premierea proba destinată bărbaţilor:
- Între 18-25 ani masculin: - Locul I 1.000 lei; - Locul II - 700 lei; - Locul III - 500 lei. - Între 25 - 40 ani masculin; - Locul I -1000 lei; - Locul II - 700 lei; - Locul III - 500 lei.
- peste 40 de ani masculin: - Locul I - 1000 lei; - Locul II - 700 lei; - Locul III - 500 lei.
7.2. Se premiază cel / cea mai vârstnic/ă participant/ă la concurs, condiţia fiind ca aceştia să termine cursa: 200 lei x 2 = 400 lei. Notă!! Pentru încadrarea în orice categorie se consideră vârsta împlinită la data înscrierii în concurs. Toti participanţii care trec linia de sosire vor fi premiaţi cu o medalie de finisher.
8. PROCEDURI DE CONCURS
8.1. Numărul de concurs trebuie prins pe partea din faţă a tricoului şi trebuie să fie vizibil pe toată durata concursului. Pe spatele numărului de concurs va fi ataşat cipul de cronometrare, fiind interzisă detaşarea acestuia de număr. În caz contrar, înregistrarea timpului nu va mai fi posibilă, iar parcurgerea traseului va fi invalidată.
8.2. Retragerea din concurs / abandonul
a) Retragerea din concurs din alt motiv decât cel de accident se poate face oriunde, pe parcursul traseului sau la punctele de control de pe traseu, respectiv în zona start/sosire. Concurentul care nu mai poate sau nu mai doreşte să continue concursul are obligaţia de a se deplasa până la cel mai apropiat punct de control sau la punctul de start/sosire, unde va preda numărul de concurs şi va fi considerat retras. b) Concurenţii care se deplasează mai încet vor permite celor care vin din spate, să îi depăşească pentru a evita accidentele. Timp limită de parcurgere a traseului: perioada maximă este de 3 ore. Atenţie !! După ora 13:00, circulaţia autoturismelor nu va mai fi restricţionată.
9. PROTECŢIA MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
9.1. Este strict interzisă aruncarea deşeurilor de orice fel, în orice loc de pe traseu, în afara celor amenajate sau la punctele de control.
9.2. Persoanele care nu respectă această regulă vor fi descalificate.
10. ECHIPAMENT OBLIGATORIU
Echipamentul este obligatoriu pentru fiecare participant/ă care va fi prezent/ă la start: pantofi tip sport de alergare, ţinută sportivă, echipament de protecţie adecvat și număr de concurs (pus la dispoziţie de către organizator la sedinţa tehnică).
11. RECLAMAŢII / CONTESTAŢII
Reclamaţiile şi contestaţiile se depun în scris organizatorilor concursului, în termen de 30 minute după terminarea celor două probe. În funcţie de complexitatea problemei, aspectele sesizate vor fi clarificate în cel mai scurt timp.
12. DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE
Prin înscrierea participanţilor la concurs, înseamna că au luat la cunoştinţă și sunt de acord cu prevederile regulamentului ce va fi postat pe site-ul Primăriei municipiului Slatina / pagina de facebook a Primăriei municipiului Slatina.
Pentru a participa la evenimentul "Slatina Forest Race" 2023, este necesară înscrierea accesând o platforma online postată ulterior pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Slatina sau în ziua desfăşurării evenimentului sportiv, în limita locurilor disponibile. 13. MODIFICAREA TRASEULUI. ALTE DECIZII PRIVIND DESFĂSURAREA CONCURSULUI 13.1. Organizatorul poate modifica oricând traseul sau poate anula/opri competiţia dacă aceasta nu se poate desfăşura In condiţii de siguranţă. 13.2. Orice decizie va fi luată de comitetul de concurs, numit printr-o dispoziţie a primarului.Componenţa comitetului de concurs va fi formată din angajaţi ai primăriei, precum și voluntari.
13.3. Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări asupra informaţiilor afişate pe site sau a programului. Aceste modificări vor fi aduse la cunoştinţa participanţilor, pe pagina de facebook a Primăriei municipiului Slatina cu minim 2 zile înaintea concursului sau cel târziu la preluarea numerelor de concurs pentru informaţii privind programul cursei.
13.4. Organizatorul îşi rezervă dreptul să procedeze la colectarea şi prelucrarea datelor personale (numele, prenumele, adresa de e-mail) pe teritoriul României, direct şi/sau prin împuterniciţii şi/sau partenerii contractuali ai acesteia în scopul de a participa la campaniile promoţionale şi de informare derulate, în scopul promovării evenimentelor organizate sau co-organizate de Primăria Municipiului Slatina.
13.5. Evenimentul sportiv "Slatina Forest Race" 2023 se va desfăşura in conformitate cu legislaţia afiată în vigoare la data desfăşurării probelor de concurs privind organizarea şi desfăşurarea competiţiilor sportive în spaţii îchise sau deschise. Programul sau modul de organizare pot suferi modificări de ultim moment, acestea urmând a fi publicate pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Slatina.
14. Date de contact: Persoanele care doresc alte detalii privind desfăşurarea concursului, se pot adresa prin mesaj privat pe pagina de Facebook a Primăriei municipiului Slatina sau la sediul Primăriei municipiului Slatina din str. Mihail Kogălniceanu, nr.1, jud. Olt - Serviciul Cultură, Sport.
Contact:
Str. M. Kogălniceanu nr. 1,
Slatina, Olt, cod 230080
Telefon: 0249.439.377 / 0249.439.233
Telverde: 0349 / 919
Fax: 0249 / 439 336
E-mail: office@primariaslatina.ro
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE