Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt│Șomajul și încadrarea în muncă
29.07.2021
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 536

În primele șase luni ale acestui an, mii de olteni șomeri și-au găsit un loc de muncă. Oferta bogată a Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă a acoperit toate nivelurile de studii: gimnazial, liceal, profesional și universitar. Cu toate acestea, rata șomajului este încă fluctuantă. Și asta pentru că sute de tineri care nu au promovat examenul de BAC au depus cereri pentru șomaj.


 Peste 2.000 de olteni au reușit să iasă din șomaj și să își găsească un loc de muncă prin intermediul celor de la AJOFM Olt. Dintre aceștia, cei mai mulți depășesc vârsta de 45 de ani, iar în majoritatea cazurilor, nivelul de studii finalizat este cel liceal.
Cu toate acestea, rata șomajului la nivelul județului Olt fluctuează permanent în jurul procentului de 5%. Și asta pentru că numărul celor care solicită o indemnizație de șomaj este în continuă creștere. Un astfel de exemplu sunt tinerii absolvenți de clasa a XII – a care nu au reușit să promoveze examenul de Bacalaureat. Până în acest moment, aproximativ 400 de tineri au depus această cerere.
Potrivit legislației în vigoare, data limită de înregistrare a absolvenților de liceu care nu au promovat examenul de BAC este 3 august 2021.

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE