Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Copilul fugit de acasă, traumatizat de familie
12.04.2021
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 8992

Băiatul din comuna Bîrza care a fugit de acasă, zilele trecute, traumatizat fiind de familia sa, a rămas în grija statului. Minorul nu mai vrea să se întoarcă acasă și urmează consiliere psihologică în cadrul Protecției Copilului Olt, pentru a depăși situația grea prin care a trecut ani la rând. Este un copil traumatizat, dar extrem de isteț și comunicativ, spun specialiștii care îl au grijă.


Nicușor, copilul de 15 ani, din comuna Bîrza, care a fugit de acasă, zilele trecute, fiind supărat pe familia sa, a ales să rămână în grija statului. Nu mai vrea să se întoarcă acasă, într-un mediu care i-a lăsat traume și în care nu era fericit, le-a spus chiar el reprezentanților Protecției Copilului Olt, instituție ce l-a preluat imediat după ce Poliția l-a găsit ascuns la o vecină. Copilul se află acum în Centrul de Primire în Regim de Urgență pentru Copii din cadrul DGASPC Olt și primește consiliere psihologică.
Adolescentul a fugit de acasă pe 7 aprilie. Minorul a lăsat și un bilet de adio în care a scris că tatăl vitreg, concubinul mamei sale, nu îl iubește, că acesta le iubește doar pe cele trei surori ale sale, iar el, deși făcea aproape toate treburile gospodărești, era adesea certat și nu era lăsat să iasă cu prietenii săi. Copilul avea, în schimb, rezultate foarte bune la școală.
Singurul care se mai interesează acum zilnic de starea copilului, este primarul comunei Bârza, Ion Anuța.
Mama copilului aflat acum în grija DGASPC Olt și-a anunțat la primărie intenția de a se căsători cu concubinul său. Ea își dorește și ca băiatul să se întoarcă acasă. Instanța va decide însă soarta minorului, care până atunci va ramâne în plasament în regim de urgență.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024