Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slatina: Noi măsuri de restricție
15.10.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 4577

Slatina a ajuns oficial la un indice de infectare de 2,10 la mia de locuitori. Din această cauză autoritățile au impus unele restricții pentru toți slătinenii. Funcționarea spațiilor închise a fost limitată la 30% din capacitatea totală, iar masca a devenit obligatorie în toate zonele aglomerate și în apropierea școlilor din oraș.


Creșterea alarmantă a numărului de cazuri de COVID-19 din ultimele zile a afectat și municipiul Slatina. Din cauza faptului că s-a ajuns la un indice de 2,10 cazuri la mia de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt a adoptat mai multe măsuri de restricție. Unul din domeniile afectate este cultura. Practic, sălile de cinematograf și de teatru sunt obligate să funcționeze doar la 30% din capacitatea totală.

Aceasta nu este singura măsură de restricție pentru Slatina. Potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență:
- activitatea barurilor, restaurantelor, cafenelelor și pub-urilor în interior este permisă fără a depăși 30% din capacitate și doar în intervalul orar 06:00 – 23:00.
- locațiile de tip jocuri de noroc își pot desfășura activitatea doar în cazul în care nu depășește 30% din capacitatea maximă a spațiului.
- purtarea măștii de protecție devine obligatorie în toate zonele aglomerate ale orașului (piețele, stațiile de autobuz sau zonele pietonale comerciale).
- masca de protecție este obligatorie în proximitatea tuturor unităților de învățământ până la o distanță de 50 m de intrarea în școală.

Până în acest moment, în județul Olt, pe lângă municipiul Slatina, în zona galbenă se mai află localitățile:

Milcov (2,72/‰ locuitori)
Dobrețu (2,52/‰ locuitori)
Nicolae Titulescu (1,71/‰ locuitori)
Brâncoveni (1,59/‰ locuitori)

Municipiul Caracal și comunele Cezieni și Perieți au depășit pragul de 3 cazuri la mia de locuitori și, în acest moment, sunt în zona roșie.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE