Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Ferme afectate de pestă își reiau activitatea
11.02.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 912

După ce au încheiat anul cu pierderi semnificative, două dintre exploatațiile comerciale din Olt și-au reluat activitatea. În timp ce ferma din Ipotești a fost repopulată, celei din Scornicești i-au fost ridicate restricțiile de mișcare, având astfel dreptul să comercializeze din nou porci. Rămând în continuare în zona de protecție a focarelor două exploatații din Vișina și Curtișoara.


Pesta porcină africană a făcut ravagii în Olt, atât în rândul celor care cresc animale pentru consumul propriu, cât și în rândul exploatațiilor comerciale de porci. Aici, patronii au înregistrat pierderi uriașe din cauza acestui virus. Cea mai gravă situație a fost la Ipotești, unde la începutul lunii noiembrie a anului trecut s-a luat decizia uciderii tuturor porcilor din fermă din cauza virusului care afectase exploatația. Aproximativ 3.800 de capete suine au fost eliminate preventiv de medicii veterinari. Acum câteva zile, ferma și-a reluat activitatea.
Tot din cauza pestei porcine africane, două ferme de suine din Scornicești au avut restricții de circulație a animalelor. Odată cu stingerea focarului de la Poborul, celor două societăți li s-a ridicat interdicția de a comercializeze animalele. Însă, alte două exploatații comerciale din Olt, din Vișina și Curtișoara sunt în continuare sub restricții de mișcare. Cea din urmă ar putea ieși din zona de protecție.
Medicii veterinari fac în continuare eforturi mari pentru a diminua acest fenomen, care a afectat mii de animale. Recent au fost stinse alte patru focare de pestă porcină africană, respectiv câte unul la Perieți și Mărunței și 2 focare la Poboru.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE