Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Slătinenii își cunosc istoria
23.01.2020
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 248

Astăzi se împlinesc 161 de ani de la Unirea Moldovei cu Țara Românească, când Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Principatelor Române. Ziua de 24 ianuarie marchează apariția României ca stat unitar, iar slătinenii au arătat își cunosc istoria.


În acest an, se împlinesc 161 de ani de la unirea Moldovei cu Țara Românească, sub conducerea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, acesta fiind considerat cel mai important pas pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Slătinenii au știut și ei de însemnătatea zilei de 24 ianuarie, arătând, astfel, că nu și-au uitat istoria neamului.
Au existat, totuși și oameni care, poate din cauza emoțiilor, au încurcat țările care s-au unit sub dubla alegere a domnitorului Alexandru Ioan Cuza.
La 24 ianuarie este sărbătorită în întreaga țară Ziua Unirii Principatelor Române, iar în ultimii ani, această zi a fost declarată sărbătoare națională.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024