Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Asistența socială, o prioritate
14.01.2020
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1004

În 2019, investițiile în domeniul asistenței sociale au fost o prioritate pentru reprezentanții Consiliului Județean Olt. A fost aprobată construcția a două centre pentru copiii aflați în grija statului, la Caracal, iar vechile imobile au fost modernizate și dotate pentru un confort și un trai cât mai bun. De asemenea, s-au făcut demersuri pentru înființarea unei locuințe protejate pentru victimele violenței în familie.


Sunt uitați de părinți, dar statul le-a întins o mână de ajutor prin serviciile sociale oferite de specialiștii din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului Olt. În județul Olt, aproximativ 300 de copii beneficiază de măsură de protecție. Pentru ei, anul trecut s-au făcut investiții importante pentru a se dezvolta într-un mediu frumos și armonios.
Cel mai important proiect demarat anul trecut este construcția a două complexe spațioase și luminoase de care vor beneficia 26 de copii din zona Caracal.
Începând de anul acesta, pe lângă Centrul de primiri în regim de urgență a victimelor domestice, în Olt va exista o nouă locuință protejată. Oltul s-a alăturat proiectului național „Venus”, prin care persoanele aflate în dificultate pot beneficia de cazare și consiliere pe o durată de un an.
Proiectul „Venus-împreună pentru o viață în siguranță” este estimat la 11 milioane de euro, fiind finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Capital Uman.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE