Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Meserii bine plătite în străinătate
09.12.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 333

La sfârșit de an, sute de posturi sunt vacante în Spațiul Economic European. Potrivit reprezentanților Eures, cele mai bine plătite meserii sunt în industria auto. Aici salariile ajung chiar și la 4.000 de euro pe lună. La polul opus se află domeniul agricol. Cei care optează pentru un astfel de job pot câștiga lunar doar 900 de euro. Faptul că nu știu o limba străină îi împiedică pe olteni să aplice pentru locurile mai bine plătite peste hotare.


Oltenii care doresc să lucreze în străinătate au de unde alege. Prin Eures sunt disponibile în această perioadă peste 450 de locuri de muncă în șapte țări ale Uniunii Europene. Salariile oferite sunt de la câteva sute până la 4.000 de euro pe lună, spun reprezentanții serviciului. Experiența și cunoașterea unei limbi străine sunt principalele cerințe pentru a câștiga un salariu bun.
Joburi bine plătite oferă și angajatorii din Norvegia. Aici se caută tinichigii și vopsitori auto, care pot câștiga între 3.300 și 4.000 de euro pe lună. Ofertă bogată de joburi au și spaniolii. Cele mai multe sunt în domeniul agricol, iar salariile oferite sunt mult mai mici decât în celelalte meserii.
Chiar dacă au la dispoziție o ofertă generoasă de locuri de muncă în mai multe domenii, oltenii optează pentru munca în agricultură. Nu se solicită experiență, iar cunoașterea unei limbi străine nu este obligatorie. Astfel, de la începutul anului și până în prezent, din cele 236 de persoane înregistrate, 22 au obținut contracte în Spania și Danemarca, în domeniul agricol.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024