Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Controale noi, probleme vechi
09.12.2019
Autor articol: Ovidiu Gherghina
Vizualizari: 195

Inspectorii de muncă au demarat pe tot parcursul lunii noiembrie mai multe controale la societățile din județul Olt. Au fost identificate peste 200 de nereguli, fiind aplicate amenzi usturătoare. Deși aceste controale sunt periodice, problemele au rămas aceleași, iar patronii nu se sfiesc să încalce legea.


În luna noiembrie 2019, inspectorii din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au făcut 224 de controale, atât în domeniul relațiilor de muncă, dar și în cel al securității și sănătății în muncă. Domeniile de activitate verificate au fost construcțiile, comerțul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultura. În funcție de gravitatea abaterilor descoperite, s-au aplicat sancțiuni contravenționale. În plus, s-au dat termene pentru remedierea deficiențelor constatate, până la următorul control.
Potrivit celor de la ITM, neregulile descoperite sunt mereu aceleași. Cea mai frecventă abatere o reprezintă neplata lunară a drepturilor salariale. Pe locul doi se află neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. O altă greșeală a patronilor este că nu au transmis la timp, în Registrul General de Evidență a Salariaților, contractele individuale de muncă.
Toate aceste nereguli au fost sancționate de Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt cu advertismente și amenzi usturătoare. În luna decembrie urmează a fi efectuate noi controale.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE