Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Pesta porcină scumpește masa de Crăciun
08.12.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 787

Anul acesta, masa de Crăciun va fi mai scumpă. În preajma sărbătorilor de iarnă, prețul unui kilogram de carne de porc a crescut semnificativ, iar mulți dintre olteni spun că vor găti preparate tradiționale în cantități mai mici.


De sărbători, oltenii vor păstra tradiția, iar pe masa de Crăciun vor pune bucatele tradiționale din carne de porc. Însă, anul acesta vor fi nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru toate aceste preparate, din cauza creșterii prețurilor la carne de porc. Chiar dacă mai sunt aproximativ două săptămâni până la Sărbătoarea Nașterii Domnului, oltenii analizează piața, în speranța că vor găsi carne de porc la un preț avantajos.
Sunt însă și slătineni pentru care prețul produselor contează mai puțin, pentru că pun accent doar pe calitate.
Cert este că piftia, sarmalele sau friptura de porc nu vor lipsi de pe masa de Crăciun, indiferent dacă vor fi sau nu în cantități mai mici decât în anii trecuți.
În carmangeriile din Slatina prețul unui kilogram de coastă de porc este 24 de lei, ciolanul se vinde cu 14 lei kilogramul. Ceafa este 29 de lei, iar pulpa de porc costă aproximativ 24 lei kilogramul.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE