Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Șoferi de microbuze, instruiți de polițiști
01.09.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 194

Șoferii care transportă elevi au fost instruiți, astăzi, de polițiștii de la Serviciul Rutier Olt, cu privire la cursele pe care le vor relua începând de săptămâna viitoare. Oamenii legii au organizat o întâlnire cu această categorie de conducători auto, pentru a se asigura că au documentele în regulă, că microbuzele sunt pregătire să reia aceste curse, iar elevii vor fi transportați în siguranță.


Șoferii de microbuze școlare din județul Olt au fost chemați, astăzi, la o întâlnire cu polițiștii de la Serviciul Rutier. A fost o ședință de instructaj, care a avut loc în la Transbuz, unde polițiștii au discutat cu șoferii despre condițiile în care va fi reluat transportului copiilor, de săptămâna viitoare, când începe școala. Conducătorii auto au prezentat documentele microbuzelor, după care polițiștii le-au reamintit ce obligații au, dar și ce le este interzis să facă.
Principala problemă a conducătorilor auto o reprezintă, spun ei, numărul insuficient de locuri din microbuze. În timp ce polițiștii le-au explicat că riscă amenzi dacă sunt găsiți că transportă elevi în picioare, șoferii de microbuze au spus că nu au găsit alte soluții. În plus, uneori se mai întâmplă să facă și alte deplasări, lucru ce i-a nemulțumit și mai mult pe polițiști. Le-au transmis ferm că nu tolerează nicio abatere de la legislația rutieră. Șoferilor prinși că încalcă legea le va fi suspendată activitatea.
În județul Olt sunt 165 de microbuze școlare. Sancțiunile în cazul șoferilor care transportă copii sunt cuprinse între 290 și 2.900 de lei. La ședința de astăzi au participat o parte dintre șoferii de microbuze școlare. Cu restul, polițiștii se vor întâlni în zilele următoare. Astfel de întâlniri vor avea loc și în alte localități din județ.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE