Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Tot mai mulți șoferi băuți
02.08.2019
Autor articol: Dana Mihăilă
Vizualizari: 261

Tot mai mulți șoferi băuți la volan, unii rupți de beți, cu alcoolemii tot mai mari. Cu acest lucru se confruntă polițiștii în trafic, în ultima perioadă. Numai în luna iulie, oamenii legii au găsit 22 de conducători auto băuți, pe drumurile dint Olt. Mulți nu se aflau la prima faptă de acest gen.


Mulți dintre șoferii olteni se răcoresc, în această perioadă, cu alcool. Nu o spunem noi, ci statisticile poliției, care arată că doar în luna iulie, peste 20 de conducători auto au fost găsiți băuți la volan. Iar numărul lor este în creștere, spun reprezentanții Poliției Olt.
Șoferii băuți s-au ales cu dosare penale, unii dintre ei nefiind la prima abetere de acest gen. Dacă până acum, cele mai multe alcoolemii erau până în 1 mg/litru în aerul expirat, în lunile de vară concentrația a fost peste acesată valoare. „O bere-două” sau „un pahar de vin“, atât le spun șoferii, polițiștilor că au băut când sunt întrebați acest lucru. O astfel de situație a fost înregistrată, zilele acestea, la Verguleasa.
Printre șoferii băuți în trafic se află și femei. Anul trecut, spre exemplu, au fost găsite 7 conducătoare auto bete la volan. Potrivit șefului Poliției Rutiere Olt, Cristian Tița, o alcoolemie de 1,50 mg/l în aerul expirat iese dublu în sânge, adică 3 la mie. Ceea ce însemnă că de la această concentrație în sus, capacitatea de reacție a șoferului respectiv este aproape de zero. Un astfel de șofer este practic pericol public. Își riscă atât propria viață, cât și pe a celor aflați în autoturism, dar și pe a celorlalți participanți la trafic.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE