Secretariat/Anunțuri : 0349883199 || Redacție : 0349883144 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Angajații de peste 45 de ani câștigă teren
01.08.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 412

Cu o ofertă bogată de locuri de muncă, atât în construcții cât și în agricultură sau în domeniul confecțiilor textile, mulți șomeri de peste 45 de ani și-au găsit de lucru în primele 6 luni ale anului. Ei sunt, de fapt, pe primul loc ca și număr de persoane încadrate în muncă, într-un clasament al Agenției pentru ocuparea Forței de Muncă Olt.


În primele șase luni ale anului, peste 5.100 de persoane din rândul șomerilor din județ și-au găsit un loc de muncă, numărul lor fiind mai mare decât al șomerilor angajați în prima parte a anului 2018. Cei mai mulți sunt din mediul urban și din categoria 45+. Specialiștii spun că angajatorii îi preferă pe cei trecuți de prima tinerețe pentru că au experiență, dar și pentru că nu obișnuiesc să își schimbe des locul de muncă, așa cum procedează mulți dintre angajații tineri.
Statisticile Agenției de Șomaj arată că șomerii cu studii liceale își găsesc cel mai ușor un loc de muncă, ei reprezentând aproape jumătate din totalul persoanelor încadrate, de la începutul anului și până acum.
Din numărul total de persoane care au fost angajate prin intermediul AJOFM Olt in primele 6 luni ale anului 2019, 3.526 persoane fac parte din categoria celor greu sau foarte greu ocupabile. Ele au primit consiliere și îndrumare, iar multe au beneficiat de cursuri de formare pentru meserii cerute pe piața forței de muncă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Olimpicii Oltului, la Olimpiada Națională de Română

Olimpiada Națională de Limba și Literatura Română pentru elevii de gimnaziu se va desfășura, în această săptămână la Slatina. Județul Olt va fi reprezentat de 12 elevi din unități de învățământ din Slatina, Caracal, Corabia și Drăgănești-Olt. Emoțiile sunt mari, iar așteptările pe măsură. Pentru copii, organizarea olimpiadei la Slatina este un avantaj psihic, chiar dacă mulți dintre ei și-ar fi dorit să exploreze obiectivele turistice din celelalte județe ale României.
16 Apr 2024