Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Porcii din Slăveni, uciși preventiv
31.07.2019
Autor articol: Simona Vârban
Vizualizari: 105

Pesta porcină se extinde în și mai multe localități ale județului. Sunt 26 de focare confirmate în acest moment, iar astăzi autoritățile au decis să ucidă preventiv toți porcii din satul Slăveni al comunei Gostavățu.


Încă patru focare de pestă porcină africană au fost confirmate aseară de veterinarii olteni, în gospodării aflate în localități de pe Valea Oltului.
Cea mai afectată localitate în acest moment este satul Slăveni, din comuna Gostavățu, unde evoluează șase focare de boală. De mâine, se vor ucide preventiv toți porcii.
Porcii vii din toate focarele confirmare au fost uciși deja, iar adăposturile și gospodăriile au fost dezinfectate. Veterinarii anunță că este interzisă circulația animalelor de orice fel dintr-o localitate în alta, în toată zona în care evoluează boala. Slăveni este a trei localitate, după Rusănești și Cilieni, în care se ucid toate suinele. Și în Stoenești ar putea fi luate aceleași măsuri, întrucât sunt înregistrate deja cinci focare de pestă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE

Supermarket din Slatina, cu produse expirate

Alimente expirate, printre care și sute de ouă descoperite într-un supermarket din Slatina, dar și zeci de kilograme de brânzeturi și lactate vândute în condiții necorespunzătoare, în piețe sau în apropierea lor. Sunt produse retrase de la comercializare de inspectorii DSVSA Olt în urma controalelor efectuate în această perioadă. Aproximativ 60.000 de lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate celor care au încălcat legea.
21 Aug 2019