Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
A dat Germania pe usturoiul de Băbiciu
22.07.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 1305

A renunțat la traiul din Germania pentru a cultiva usturoi la Băbiciu. Luminița Jell, o româncă căsătorită de 18 ani peste hotare s-a întors acasă să facă ceea ce îi place cel mai mult: să muncească în agricultură. Pe lângă această plăcere, Luminița se poate bucura și de un venit.


Domeniul agricol este pentru mulți olteni, pe lângă o sursă de venit, și un mare hobby. Este și cazul oltencei Luminița Jell, care are o poveste fascinantă de viață. Luminița a părăsit țara în urmă cu 18 ani, a ajuns în Germania, iar acolo l-a cunoscut pe soțul ei. Împreună aveau o viață liniștită, fiecare lucrând în domenii bine plătite. Acum șase ani, olteanca a primit moștenire de la unchiul ei o casă și teren în localitatea Băbiciu. Atunci, cei doi soți s-au gândit că pot să fructifice terenul primit. După ce au testat mai multe culturi, s-au oprit la cea de usturoi. Pentru început, au plantat o suprafață mică.

În urmă cu doi ani, cei doi soți au luat decizia ca Luminița să se mute la Băbiciu pentru a se ocupa și mai bine de mica afacere.

Anul acesta, familia Jell a cultivat cinci hectare cu usturoi. De la începutul lunii iulie a început să adune primele roade. Deocamdată nu dispune de utilajele de care ar avea mare nevoie în cultura usturoiului. Olteanca a accesat „Programul de sprijin financiar pentru usturoi”, iar astăzi s-a prezentat la Direcția Agricolă Olt pentru a-și depune documentele justificative. Va primi în total o subvenție de 15.000 de euro, iar banii îi va investi pentru dezvoltarea afacerii.

Unde, cui și cu ce preț vinde kilogramul de usturoi, ce profit îi aduce cultura, ce gânduri are olteanca pe viitor, veți afla, joia aceasta, de la ora 20:20, urmărind pe Olt Tv, emisiunea „Imperativ”, moderată de Laura Mira, care o are ca invitat special pe Luminița Jell. 

usturoi germania babiciu subventie
DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE