Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Vor șomaj, nu să muncească
18.07.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 115

An de an, foarte mulți tineri absolvenți de liceu devin șomeri după finalizarea celor 12 clase. Deși la nivelul județului, prin intermediul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt sunt oferite sute de locuri de muncă vacante, peste 350 de tineri și-au exprimat deja dorința să trăiască din ajutorul de șomaj, în valoare de 250 de lei.


Nici nu-și finalizează bine cursurile, că își doresc ajutorul de șomaj. Vorbim de tinerii care anul acesta au absolvit cursurile învățământului liceal, fie că au promovat sau nu examenul maturității. Potrivit reprezentanților Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt, până la această dată, sute de absolvenți și-au depus dosarele pentru subvenția de la stat. De la an la an se observă o creștere a numărului de tineri șomeri ieșiți de pe băncile școlii.
În timp ce numărul absolvenților șomeri crește, în această perioadă angajatorii au nevoie disperată de forță de muncă. Iar domeniile de activitate în care sunt înregistrate posturile vacante sunt diverse. Mai mult decât atât, statul oferă subvenții absolvenților care își găsesc un job imediat după finalizarea cursurilor.
Absolvenții înregistrați în evidențele AJOFM Olt vor beneficia pe toată perioada acordării șomajului de consiliere, mediere și vor fi ajutați să își găsească locul de muncă potrivit.
 

DIN ACEEASI CATEGORIE
Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

Slatina 650
OLTTV LIVE