Fii reporter pentru o zi. TRIMITE STIREA TA
Secretariat/Anunțuri : 0349802930 || Redacție : 0349417241 || E-mail: anunt.olttv@yahoo.ro / office@olttv.ro
Olt: Încă 53 de porci, uciși de pestă
18.07.2019
Autor articol: Simona Andrei
Vizualizari: 213

În paralel cu acțiunea uciderii preventive a tuturor porcilor din Cilieni, reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au luat ieri aceeași măsură la o stână de la Ianca. Aici au fost confirmate patru cazuri de pestă porcină africană, motiv pentru care veterinarii au luat decizia sacrificării întregului efectiv deținut de fermierul oltean.


Pesta porcină africană s-a extins la nivelul județului Olt. Pe lângă cele șase focare confirmate la Cilieni, ieri, medicii veterinari au prelevat probe de la doi porci morți, și alți doi porci care nu prezentau semne de boală, animalele aparținând unui oier de la Ianca. Rezultatele au confirmat prezența virusul pestei porcine africane, astfel că echipe ale Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Olt au ajuns aici, eliminând toate suinele din exploatație. Potrivit celor de la DSVSA Olt, sursa îmbolnăvirii o reprezintă porcii mistreți, cele 51 de suine sacrificate fiind crescute în libertate.
În urma controlului efectuat la această stână, s-a constatat că o parte dintre animale nu erau înregistrate, iar proprietarul nu va fi despăgubit pentru ele. Totodată, autoritățile au stabilit localitățile din zona de protecție și cea de supraveghere, pentru prevenirea răspândirii virusului.
Tot ieri, în prima zi de acțiune a sacrificării tuturor suinelor din Cilieni, medicii veterinari au eliminat aproximativ 100 de capete, din 22 de exploatații. Până să ajungă veterinarii, mai mulți porci din localitate dădeau semne de îmbolnăvire, spun cei de la DSVSA Olt. Astăzi, încă de la primele ore ale dimineții acțiunea a continuat fără incidente.
 

Program OLTTV

L M M J V S D


* Publicitatea este difuzata in timpul talk-show-urilor (ora 20:20), stirilor (ora 19:30) și între emisiuni.

STIREA SAPTAMANII
Slatina 650
OLTTV LIVE